Rataplan Den Helder

 

 

 

 

                                                      "Leo blank"

 

Den Helder in de steigers

 

 

Rataplan in Den Helder staat al enige weken in de steigers. Bouwvakkers zijn sinds begin maart bezig met tal van werkzaamheden.

 

Het gebouw aan de Nijverheidsweg, sinds eind 2012 volledig eigendom van het kringloopbedrijf, is aan de buitenkant volledig gestript. De beplating van grijs en groen in combinatie met steen wordt rondom vervangen door een grijze, antracietkleurige bekleding. ,,We willen meer uniformiteit uitstralen”, aldus directeur Gert-Jan Dekker.

Aan de voorzijde, waar zich kantoorruimtes en sorteerafdelingen bevinden, worden kozijnen vervangen en komt dubbel glas om het comfort van de medewerkers te verhogen. Ook de dakbedekking wordt vernieuwd.

In de winkel wordt ook een alternatieve entree gemaakt. Het interieur ondergaat, aldus bedrijfsleider Eddy de Ridder, ook een 'opfrisbeurt' met nieuwe routing en muurbekleding.

,,Deze ingrepen passen in ons streven naar meer duurzaamheid”, zegt Gert-Jan Dekker. Wat ook meespeelt is dat de kiem voor Rataplan in 1982 in de marinestad werd gelegd in een klein schuurtje. ,,We zijn daarom heel trots op deze vestiging en doen extra ons best om die er mooi te laten uitzien.”

Rioleringwerkzaamheden

De bouwvakkers zijn naar verwachting eind april klaar. Daarmee is het opgepimpte filiaal nog niet bepaald 'uit de rommel'. Voor de tweede keer in kort tijdsbestek verricht de gemeente ter plekke rioleringswerkzaamheden. Dat betekent dat klanten in juli en augustus geen gebruik kunnen maken van de huidige ingang en van het parkeerterrein aan de voorzijde.

Verwijsborden geven tegen die tijd de route aan naar alternatieve parkeergelegenheid op het terrein van huisvuilcentrale HVC, achter het Rataplan-gebouw. Klanten die met de auto komen moeten tijdelijk ook gebruikmaken van de toegang van HVC aan de Nijverheidsweg.

Gert-Jan Dekker hoopt dat alle ongemak voor klanten en medewerkers in september achter de rug is ,,Maar dan staat Den Helder er weer tiptop bij. Deze vestiging is de enige in volledig ons eigendom. En met 32 arbeidsplaatsen ook degene die de meeste banen van alle Rataplan-vestigingen oplevert. Best iets om trots op te zijn.”

 

 

 

 

Den Helder een beetje van ons allemaal

Rataplan Den Helder is de basis van waaruit alle andere vestigingen zijn ontstaan. Het is al weer bijna 30 jaar geleden toen er van uit een klein pandje met de bakfiets spullen werden opgehaald. Tijden veranderen... Inmiddels gevestigd in het 3 verdiepingen hoge pand aan de Nijverheidsweg. Rijdt u door Den Helder, dan kunt u ons niet missen. Aan de doorgaande weg vanaf het kanaal richting het centrum aan de rand van het industrieterrein en de woonboulevard.

                                              

Medewerkers Den Helder 

De vrijwillige pioniers van toen hebben door de jaren heen plaats gemaakt voor een grote groep vaste medewerkers. Inmiddels zijn velen van hen vertrouwde gezichten geworden in de winkel in Den Helder. Een van de medewerkers die nog herinneringen uit de jaren 80 kan ophalen is Jacques Beumer.  Als chauffeur van Rataplan bezorgd en haalt hij al heel wat jaren goederen..

 

 

 


                       

 

 

 


Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Den Helder
Nijverheidsweg 3a
1785 AA Den Helder
Tel.: (0223) 61 83 40
denhelder@rataplan.nl

Openingstijden
maandag:   9:00 tot 18:00 uur
dinsdag:     9:00 tot 18:00 uur
woensdag:  9:00 tot 18:00 uur
donderdag:  9:00 tot 21:00 uur   
vrijdag:      
9:00 tot 18:00 uur
zaterdag:   10:00 tot 17:00 uur