Rataplan Spijkenisse

 

'Ik wil mijn mensen zichtbaar in de winkel'

 
 
SPIJKENISSE – Sinds 2 februari weten inwoners van Spijkenisse, gelegen op het eiland Putten onder de rook van Rotterdam, de weg naar de kringloopwinkel aan de Groene Kruisstraat prima te vinden. Verdeeld over begane grond en bovenverdieping meet de verkoopruimte maar liefst 2600 vierkante meter. Daarmee is de winkel gelijk de grootste onder de paraplu van Stichting Rataplan. 
  
Bedrijfsleidster Brigitta De Labije voelt zich als een vis in het water in de voormalige meubelzaak: ,,Ik werkte jarenlang bij Trendhopper in Hellevoetsluis. Daarna controleerde ik als inspecteur door het hele land containers. Ik miste de omgang met klanten, wilde terug naar de winkel.”
 
Bij de sociale werkvoorziening is veel animo om bij Rataplan te werken, weet De Labije: “er zijn er een flink aantal bij ons in dienst”. De winkel draait daarnaast op vijftien mannen en vrouwen die via de gemeente werkervaring opdoen. De belangstelling onder vrijwilligers is nog steeds groot. ,,Hartstikke fijn!”, vindt Brigitta. 
 
Wie door de ruime winkel wandelt valt direct op dat medewerkers die elders meestal achter de schermen hun noeste arbeid verrichten in Spijkenisse voor iedereen zichtbaar werkzaam zijn. Sorteren, prijzen en herstellen vindt ook gewoon tussen het winkelpubliek plaats en niet in een weggestopt magazijn. ,,Doe ik heel bewust”, legt Brigitta uit: “De werknemers vinden het leuk en ook klanten reageren positief. Die maken zo makkelijker een praatje met ze en kunnen direct met vragen bij hen terecht.”
 
” De winkel oogt erg ruim, netjes opgeruimd en overzichtelijk en de artikelen zijn keurig gesorteerd te vinden. Beneden is er een ruim assortiment aan kleding, CD’s, LP’s, meubels, fietsen en kleingoed..
 

Vlakbij de ingang runt Hassan zijn fietswerkplaats, waar gebruikte tweewielers en andere fietsonderdelen verkocht worden. “Hij heeft het razend druk”, ziet de trotse bedrijfsleider iedere dag met eigen ogen. Boven oogt het nog ruimer. Tussen de opgestelde bedden en meubels ligt een breed wandelpad. Hier staat ook het bruin- en witgoed opgesteld. De liefhebber van boeken (gesorteerd op genre), speelgoed kan hier zijn hart ophalen. Er staan zelfs enkele orgels, waarvan er regelmatig één wordt bespeeld door een muzikale klant. 
 

Rataplan werkt in Spijkenisse nauw samen met Reinis, de regionale afvalverwerker. Ook wordt bij inzameling van grof afval nog bruikbaar materiaal apart gehouden en bij Rataplan ingeleverd. Spullen worden gebracht en gratis opgehaald door de eigen Rataplan-vrachtauto. Op telefoonnummer 088-8282 782 kunt u een afspraak maken
Daarnaast werkt Rataplan ook samen met het SW-bedrijf Welplaat, waardoor mensen met een arbeidshandicap een werkplek geboden wordt of een werkervaringsplek.
Voor de kringloopwinkel is parkeergelegenheid voor zo'n zestien auto's. Die capaciteit schiet soms, zoals op de drukke marktdag op dinsdag, wat te kort.


Uw spullen zijn welkom

Maak een ander blij met uw overbodige spullen en breng ze naar de Rataplan-kringloopwinkel bij u in de buurt. Onze mensen helpen u graag met uitladen. Ophalen kan ook. Wij doen dit gratis en vakkundig. Kijk hier in welke spullen we wel/niet geïnteresseerd zijn. 

 

Heeft u spullen voor de winkels                                

Amsterdam                Schagen

Diemen                      Spijkenisse

Haarlem                     Naaldwijk

Alkmaar                     Monster

Heerhugowaard                             

                             

Bel 088- 8282 782 voor het maken van een afspraak. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via onderstaande link  http://www.ophaalafspraak.nl/booxs-ophaalafspraakv2/Address.aspx

 

 

Adres en Route

Kringloopwinkel Rataplan Spijkenisse
Groene Kruisstraat 4

3201 CA Spijkenisse
088-8282745


Ophalen goederen Tel: 088-8282782

 

maandag:
9 tot 18 uur
dinsdag:
9 tot 18 uur
woensdag:
9 tot 18 uur
donderdag:
9 tot 21 uur
vrijdag:
9 tot 18 uur
zaterdag:
10 tot 17 uur

Vacature bedrijfsleider

Voor onze winkel in Spijkenisse zijn wij op zoek naar een bedrijfsleider voor 38 uur in de week. Hieronder vind u de functie-omschrijving en de manier waarop u kunt reageren.

 

Klik hier voor de functie-omschrijving

Winkelacties & activiteiten

Accessoires met 50% korting!!

 

Zoekt u nog een leuke accessoire? Dan heeft Rataplan Spijkenisse nu wel een hele leuke actie! Op heel veel accessoires krijgt u nu 50% korting!

 

 

NIEUW! Coupeuse in de winkel

 

In Rataplan Spijkenisse hebben we elke donderdagavond en zaterdag een coupeuse in de winkel aan het werk. Ze repareert kleding, gordijnen, tassen enzovoorts. En dat alles tegen een klein prijsje!

 

 

 

 

Spellen voor een prik

Diverse spellen nu voor  € 1,- en de kleinere spellen zijn afgesprijsd van  € 0,10 tot  € 0,50. 

Ook gaan veel puzzels weg voor de kleine prijsjes van € 0,10 tot  € 1,-.