Rataplan Amsterdam

                                                                                                                                       door Leo blank AMSTERDAM – De kringloopwinkel aan de Van Slingelandtstraat in Amsterdam-West opereert sinds medio 2012 onder de vlag van Stichting Rataplan. ,,Dat kunnen we hier goed merken. Alles gaat veel professioneler”, verzekert assistent-bedrijfsleider Cilia Gort.


Op het moment van bezoek zit de zaak net in een grootscheepse aanpassing en interne reorganisatie. De winkel wordt helemaal omgevormd in de huisstijl van Rataplan. Op de gevel verschijnen naam en logo van de Noord-Hollandse

kringlooporganisatie. Binnen worden ook de borden die aangeven waar welke artikelen zich bevinden vervangen.

 

Ook is de toeloop van klanten deze weken extra groot vanwege de aanwezigheid van een heel rek vol met haute-couture-kledingstukken, een schenking aan Rataplan van een vermaard atelier, dat onbekend wenst te blijven.

 

De winkel voor tweedehands spullen bevindt zich al meer dan tien jaar op deze plek in Bos en Lommer. Cilia Gort is al veel langer werkzaam in de kringloopbranche. Al in 1995 hielp ze mee in de zaak aan de Haarlemmerweg, die toen nog onder de paraplu van De Tweede Kans draaide. ,,Dat was in een oude blikfabriek van Blikemba”, haalt ze oude herinneringen op. In 2001 volgde de verhuizing naar het huidige pand, dat op korte afstand te vinden is van het centrale magazijn aan de Turbinestraat en de zaak aan de Kabelweg.


Uitbreiding

De drukte in het pand heeft ook te maken met uitbreiding van de winkelvloeroppervlakte. De tweede verdieping, die tot voor kort verhuurd was aan andere bedrijven, wordt bij de kringloopwinkel getrokken. Daarmee komt in totaal 1400 vierkante meter verkoopruimte beschikbaar. Onderdelen als het magazijn, de kantine en de afdeling waar artikelen worden geprijsd verhuizen naar de top, waardoor elders extra winkelruimte vrij komt. Op de begane grond zijn voornamelijk meubelen te vinden. Op de eerste etage treft de klant onder meer boeken en kleding aan. Op de 2e etage vindt u kleingoed en huishoudelijke artikelen.


Aanbiedingen

In de Van Slingelandtstraat is iedereen dol op aanbiedingen. Cilia vertelt: ,,Op maandag bijvoorbeeld geldt er tien procent korting bij afname van tien boeken. Iedere woensdag koop je hier drie cd's voor de prijs van twee. Iedere donderdag hebben we wisselende kortingsaanbiedingen op bijvoorbeeld kleding en meubels. Ook zijn er speciale aanbiedingen op zaterdag. Zulke acties trekken veel extra mensen.”In de kringloopzaak heeft ze de leiding over negen werknemers en een vrijwilligster. Sommigen van hen werken parttime.

De zaak is iedere werkdag geopend van negen tot zes uur, zaterdag van tien tot vijf uur. ,,We hebben een hartstikke leuke ploeg. Iedereen komt hier fluitend
naar zijn werk”, weet Cilia Gort.


Kort na het interview maakte ze overigens de overstap naar de kringloopwinkel in Diemen. De leiding ligt nu in andere handen. 

assistent-bedrijfsleider Cilia Gort in de winkel aan de Van Slingelandtstraat in Amsterdam. 

 Uw spullen zijn welkom

Maak een ander blij met uw overbodige spullen en breng ze naar onze Rataplan-kringloopwinkel. Onze mensen helpen u graag met uitladen.

 

 

Liever uw spullen op laten halen,dat kan ook.Wij doen dit gratis en vakkundig. 

Bel 088-8282 782 voor het maken van een afspraak. Ook kunt u digitaal een afspraak maken.

Vrijwilligers gezocht!


Wij zoeken voor onze winkels in amsterdam en diemen vrijwilligers voor het sorteren en prijzen van kleingoed,boeken en kleding

 

 
Bent u enthousiast en gemotiveerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Reageer dan in desbetrefende winkel of reageer per e-mail: personeelszaken@rataplan.nl
 

 

Openingstijden Amsterdam

maandag:

9 tot 18 uur

dinsdag:

9 tot 18 uur

woensdag:

9 tot 18 uur

donderdag:

9 tot 18 uur

9 tot 21 uur Van Slingelandtstraat

9 tot 21 uur Generatorstraat

vrijdag:

9 tot 18 uur

zaterdag:

10 tot 17 uur

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Willem Roelofsstraat 2

1062 JX Amsterdam

088 82 82 765

 

ophalen goederen: 088- 82 82 782

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Generatorstraat 10

1014 AT Amsterdam

088-8282786

 

 

ophalen goederen: 088 - 82 82 782

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Van Slingelandtstraat 39

1051 CG Amsterdam

0206863887

 

ophalen goederen: 088-82 82 782

 

amsterdam@rataplan.nl