Rataplan Amsterdam

Via onderstaande link een blik voor en achter de schermen van onze mooie winkel in de Generatorstraat

 http://www.at5.nl/tv/in-de-stad/aflevering/16127

 

Generatorstraat 10 

 
 
 
Rataplan heeft op 13 juni 2014 de grootste kringloopwinkel van Amsterdam geopend !!
 
Op steenworp afstand van metrostation Isolatorweg is in een halfjaar een gebouw van 3500 vierkante meter verrezen. Klantvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de kernwoorden in en rond de nieuwe vestiging, die wordt geleid door Raimondo Smit en zijn team van ongeveer dertig medewerkers.
Verspreid over begane grond en eerste verdieping treft de bezoeker in heel overzichtelijke en dynamische opstellingen een veelheid aan tweedehands artikelen aan. Van hele leuke kleding tot fraai serviesgoed, van zeldzame elpees en boeken tot gebruikte fietsen en beeld- en geluidsdragers als videorecorders, dvd-spelers, tv's en radio's.
Er zijn thema-eilanden voor bijvoorbeeld presentatie van vintagekleding, door eigen personeel opgeknapte spullen, maar ook voor een kunstexpositie of een optreden van een bandje.
Huishoudelijke artikelen als wasmachines, drogers en tv's worden volop aangeboden.
Dankzij samenwerking met Karwei vinden klanten verwijzingen naar verfartikelen uit het assortiment ‘kleuren van nu’ van deze doe-'t-zelf-keten bij de ‘opgepimpte’ meubels van Rataplan.
Wie even wil bijkomen kan terecht in de ruime horecahoek met buitenterras. Hier zijn onder meer hartige en zoete biologische producten en verse sappen verkrijgbaar.Wie spullen aanbiedt of ophaalt kan terrecht aan de achterzijde.Hier bevindt zich een overdekte opstelstrook met keerlus zodat aan- en afvoer van auto's vlot verloopt.
 
De nieuwe Rataplanwinkel aan de Generatorstraat 10 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9-18 uur, zaterdag van 10-17 uur en donderdag (koopavond) van 9-21 uur.
  

 

                                                         

AMSTERDAM – De kringloopwinkel aan de Van Slingelandtstraat in Amsterdam-West opereert sinds medio 2012 onder de vlag van Stichting Rataplan. ,,Dat kunnen we hier goed merken. Alles gaat veel professioneler”!


Op het moment van bezoek zit de zaak net in een grootscheepse aanpassing en interne reorganisatie. De winkel wordt helemaal omgevormd in de huisstijl van Rataplan. Op de gevel verschijnen naam en logo van de Noord-Hollandse

kringlooporganisatie. Binnen worden ook de borden die aangeven waar welke artikelen zich bevinden vervangen.

 

Ook is de toeloop van klanten deze weken extra groot vanwege de aanwezigheid van een heel rek vol met haute-couture-kledingstukken, een schenking aan Rataplan van een vermaard atelier, dat onbekend wenst te blijven.

 

De winkel voor tweedehands spullen bevindt zich al meer dan tien jaar op deze plek in Bos en Lommer. Bedrijfsleider Cilia Gort is al veel langer werkzaam in de kringloopbranche. Al in 1995 hielp ze mee in de zaak aan de Haarlemmerweg, die toen nog onder de paraplu van De Tweede Kans draaide. ,,Dat was in een oude blikfabriek van Blikemba”, haalt ze oude herinneringen op. In 2001 volgde de verhuizing naar het huidige pand, dat op korte afstand te vinden is van het centrale magazijn aan de Turbinestraat en de zaak aan de Kabelweg.


Uitbreiding

De drukte in het pand heeft ook te maken met uitbreiding van de winkelvloeroppervlakte. De tweede verdieping, die tot voor kort verhuurd was aan andere bedrijven, wordt bij de kringloopwinkel getrokken. Daarmee komt in totaal 1400 vierkante meter verkoopruimte beschikbaar. Onderdelen als het magazijn, de kantine en de afdeling waar artikelen worden geprijsd verhuizen naar de top, waardoor elders extra winkelruimte vrij komt. Op de begane grond zijn voornamelijk meubelen te vinden. Op de eerste etage treft de klant onder meer boeken en kleding aan. Op de 2e etage vindt u kleingoed en huishoudelijke artikelen.


Aanbiedingen

In de Van Slingelandtstraat is iedereen dol op aanbiedingen. Cilia vertelt: ,,Op maandag bijvoorbeeld geldt er tien procent korting bij afname van tien boeken. Iedere woensdag koop je hier drie cd's voor de prijs van twee. Iedere donderdag hebben we wisselende kortingsaanbiedingen op bijvoorbeeld kleding en meubels. Ook zijn er speciale aanbiedingen op zaterdag. Zulke acties trekken veel extra mensen.”In de kringloopzaak heeft ze de leiding over negen werknemers en een vrijwilligster. Sommigen van hen werken parttime.

De zaak is iedere werkdag geopend van negen tot zes uur, zaterdag van tien tot vijf uur. ,,We hebben een hartstikke leuke ploeg. Iedereen komt hier fluitend
naar zijn werk”, weet Cilia Gort.


Kort na het interview maakte ze overigens de overstap naar de kringloopwinkel in Diemen. De leiding ligt nu in andere handen van Suzanne van de Sande 

  

 Uw spullen zijn welkom

Maak een ander blij met uw overbodige spullen en breng ze naar de Rataplan-kringloopwinkel bij u in de buurt. Onze mensen helpen u graag met uitladen. Ophalen kan ook. Wij doen dit gratis en vakkundig. Kijk hier in welke spullen we wel/niet geïnteresseerd zijn. 

 

Heeft u spullen voor de winkels                                

Amsterdam                Schagen

Diemen                      Spijkenisse

Haarlem                     Naaldwijk

Alkmaar                     Monster

Heerhugowaard                             

 

U kunt ook een online afspraak maken via deze link http://www.ophaalafspraak.nl/booxs-ophaalafspraakv2/Address.aspx

 

 

Vrijwilligers gezocht!


Wij zoeken voor onze winkels in amsterdam en diemen vrijwilligers voor het sorteren en prijzen van kleingoed,boeken en kleding

 

 
Bent u enthousiast en gemotiveerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Reageer dan in desbetrefende winkel of reageer per e-mail: personeelszaken@rataplan.nl
 

 

Openingstijden Amsterdam

maandag:

9 tot 18 uur

dinsdag:

9 tot 18 uur

woensdag:

9 tot 18 uur

donderdag:

9 tot 18 uur

9 tot 21 uur

Van Slingelandtstraat

9 tot 21 uur

Generatorstraat

vrijdag:

9 tot 18 uur

zaterdag:

10 tot 17 uur

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Willem Roelofsstraat 2

1062 JX Amsterdam

 

 

ophalen goederen: 088- 82 82 782

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Generatorstraat 10

1014 AT Amsterdam

 

 

 

ophalen goederen: 088 - 82 82 782

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Amsterdam

Van Slingelandtstraat 39

1051 CG Amsterdam

 

 

ophalen goederen: 088-82 82 782

 

amsterdam@rataplan.nl

''In de bak" Generatorstraat

IN DE BAK (2)
Bij de kringloopwinkel weet je nooit wat er allemaal binnen kan komen. Geregeld sta je, als bezoeker en als medewerker, voor verrassingen. En dus kan ik, als muziekman met een brede smaak, dikwijls mijn geluk niet op.
Zo kwamen een tijd geleden dozen binnen met daarin een partij nog in cellofaan verpakte cd’s. Nooit gedraaid dus. Nadere bestudering van de titels van de nummers en van de namen van de uitvoerende artiesten leerde me dat het hier ging om muziek uit de (voormalige) Nederlandse Antillen.
Die muziek, met name die van de eilanden Aruba en Curaçao, mag zich al enige tijd in een groeiende belangstelling verheugen. Neem bijvoorbeeld het werk van Rignald Recordino. Onder de naam Doble R (een verwijzing naar zijn initialen) belandde deze op de Antillen razend populaire componist/pianist begin jaren tachtig met zijn band in de Nederlandse hitlijsten. Met dit nummer kregen ze bijkans iedereen de dansvloer op:
Zo’n dertig jaar later, in 2010, was de Curaçaoenaar in het Amsterdamse Concertgebouw het middelpunt van een groots muzikaal eerbetoon. Onder meer het Metropole Orkest zette hem bij die gelegenheid in het zonnetje:
Ook mezzosopraan Tania Kross heeft inmiddels de concertpodia veroverd. Zo heeft ze opgetreden in prestigieuze zalen in binnen- en buitenland en werkte ze mee aan internationale operaprodukties. Dat ze haar Antilliaanse wortels niet is vergeten, moge blijken uit dit stuk:
Een grote ster op de Antillen, maar niet alleen daar, is Izaline Calister. Afkomstig van Curaçao en al jaren woonachtig in Groningen heeft de zangeres, na haar conservatoriumopleiding, met een mix van jazz en Antilliaanse stijlen een geheel eigen geluid ontwikkeld. Hier zingt ze een ode aan haar geboorte-eiland in de taal die men spreekt op Aruba, Bonaire en Curaçao, het Papiaments:
 
En zo zijn er nog wat namen van muzikale Antillianen die hier inmiddels wortel hebben geschoten: jazzpianist Randal Corsen bijvoorbeeld of dj/producer Michael Lampe en de groep Kuenta i Tambú met eigentijdse Afro-Caraïbische dance en ook, hoewel geboren in Nederland, rapper Fresku en soulpopzangeres Giovanca:
 De cd’s uit eerdergenoemde partij nu geven een aardig beeld van de gevarieerde en levendige muziekcultuur op de Nederlandse Antillen: naast opzwepende Caraïbische muziekstijlen als merengue en salsa bevatten ze onder meer mariachi’s en ranchera’s die hun oorsprong hebben in Mexico. En natuurlijk is er op de schijfjes ook plek voor de tumba, de eigen muziek- en dansstijl van de ABC-eilanden die vooral met carnaval populair is. Voor een zeer zacht prijsje liggen de cd’s, in een speciale bak, in de onlangs geopende winkel van Rataplan aan de Generatorstraat in Amsterdam-Sloterdijk.          
De Muziekman van Rataplan