Kringloopwinkels, Fietsenstallingen & Fietsenwinkels

Rataplan Amsterdam

  

De opknapbeurt van Rataplan Willem Roelofstraat vordert gestaag

 

 

 

 

Generatorstraat 10 

 
Rataplan heeft op 13 juni 2014 de grootste kringloopwinkel van Amsterdam geopend !!
 
Op steenworp afstand van metrostation Isolatorweg is in een halfjaar een gebouw van 3500 vierkante meter verrezen. Klantvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de kernwoorden in en rond de nieuwe vestiging.
Verspreid over begane grond en eerste verdieping treft de bezoeker in heel overzichtelijke en dynamische opstellingen een veelheid aan tweedehands artikelen aan. Van hele leuke kleding tot fraai serviesgoed, van zeldzame elpees en boeken tot gebruikte fietsen en beeld- en geluidsdragers als videorecorders, dvd-spelers, tv's en radio's.
Er zijn thema-eilanden voor bijvoorbeeld presentatie van vintagekleding, door eigen personeel opgeknapte spullen, maar ook voor een kunstexpositie of een optreden van een bandje.
Huishoudelijke artikelen als wasmachines, drogers en tv's worden volop aangeboden.
Dankzij samenwerking met Karwei vinden klanten verwijzingen naar verfartikelen uit het assortiment ‘kleuren van nu’ van deze doe-'t-zelf-keten bij de ‘opgepimpte’ meubels van Rataplan.
Wie even wil bijkomen kan terecht in de ruime horecahoek met buitenterras. Hier zijn onder meer hartige en zoete biologische producten en verse sappen verkrijgbaar.Wie spullen aanbiedt of ophaalt kan terrecht aan de achterzijde.Hier bevindt zich een overdekte opstelstrook met keerlus zodat aan- en afvoer van auto's vlot verloopt.
 
De nieuwe Rataplanwinkel aan de Generatorstraat 10 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9-18 uur, zaterdag van 10-17 uur en
donderdag (koopavond) van 9-21 uur.
 
 
  

 

                                                         

AMSTERDAM – De kringloopwinkel aan de Van Slingelandtstraat in Amsterdam-West opereert sinds medio 2012 onder de vlag van Stichting Rataplan. ,,Dat kunnen we hier goed merken. Alles gaat veel professioneler”!


Op het moment van bezoek zit de zaak net in een grootscheepse aanpassing en interne reorganisatie. De winkel wordt helemaal omgevormd in de huisstijl van Rataplan. Op de gevel verschijnen naam en logo van de Noord-Hollandse

kringlooporganisatie. Binnen worden ook de borden die aangeven waar welke artikelen zich bevinden vervangen.

 

Ook is de toeloop van klanten deze weken extra groot vanwege de aanwezigheid van een heel rek vol met haute-couture-kledingstukken, een schenking aan Rataplan van een vermaard atelier, dat onbekend wenst te blijven.

 

De winkel voor tweedehands spullen bevindt zich al meer dan tien jaar op deze plek in Bos en Lommer. Bedrijfsleider Cilia Gort is al veel langer werkzaam in de kringloopbranche. Al in 1995 hielp ze mee in de zaak aan de Haarlemmerweg, die toen nog onder de paraplu van De Tweede Kans draaide. ,,Dat was in een oude blikfabriek van Blikemba”, haalt ze oude herinneringen op. In 2001 volgde de verhuizing naar het huidige pand, dat op korte afstand te vinden is van het centrale magazijn aan de Turbinestraat en de zaak aan de Kabelweg.


Uitbreiding

De drukte in het pand heeft ook te maken met uitbreiding van de winkelvloeroppervlakte. De tweede verdieping, die tot voor kort verhuurd was aan andere bedrijven, wordt bij de kringloopwinkel getrokken. Daarmee komt in totaal 1400 vierkante meter verkoopruimte beschikbaar. Onderdelen als het magazijn, de kantine en de afdeling waar artikelen worden geprijsd verhuizen naar de top, waardoor elders extra winkelruimte vrij komt. Op de begane grond zijn voornamelijk meubelen te vinden. Op de eerste etage treft de klant onder meer boeken en kleding aan. Op de 2e etage vindt u kleingoed en huishoudelijke artikelen.


Aanbiedingen

In de Van Slingelandtstraat is iedereen dol op aanbiedingen. Cilia vertelt: ,,Op maandag bijvoorbeeld geldt er tien procent korting bij afname van tien boeken. Iedere woensdag koop je hier drie cd's voor de prijs van twee. Iedere donderdag hebben we wisselende kortingsaanbiedingen op bijvoorbeeld kleding en meubels. Ook zijn er speciale aanbiedingen op zaterdag. Zulke acties trekken veel extra mensen.”In de kringloopzaak heeft ze de leiding over negen werknemers en een vrijwilligster. Sommigen van hen werken parttime.

De zaak is iedere werkdag geopend van negen tot zes uur, zaterdag van tien tot vijf uur. ,,We hebben een hartstikke leuke ploeg. Iedereen komt hier fluitend
naar zijn werk”, weet Cilia Gort.


Kort na het interview maakte ze overigens de overstap naar de kringloopwinkel in Diemen. De leiding ligt nu in andere handen van Suzanne van de Sande 

  

 Uw spullen zijn welkom

Maak een ander blij met uw overbodige spullen en breng ze naar de Rataplan kringloopwinkel bij u in de buurt. Onze mensen helpen u graag met uitladen. Ophalen kan ook. Wij doen dit gratis en vakkundig.Kijk hier in welke spullen we wel/niet geïnteresseerd zijn

U kunt online een afspraak maken via deze link ophaalafspraak, maakt u liever een telefonisch een afspraak neemt u dan contact op via telefoonnummer 088-8282782

 

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Willem roelofstraat

Willem Roelofsstraat 2

1062 JX Amsterdam

 

winkel 020 6140763

ophalen goederen: tel 088- 82 82 782

 

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Generatorstraat

 

Generatorstraat 10

1014 AT Amsterdam

 

winkel: tel 088 8282786 

ophalen goederen: tel 088 8282782

 amsterdam@rataplan.nl

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Slingelandtstraat 

Van Slingelandtstraat 39

1051 CG Amsterdam

 

winkel: 020 6863887 

ophalen goederen: 088 8282782

 

amsterdam@rataplan.nl

Openingstijden Amsterdam

Ma:  9:00 t/m 18:00

Di:    9:00 t/m 18:00
Wo:  9:00 t/m 18:00
Do:   9:00 t/m 18:00
        Generatorstraat t/m 21:00
        Slingelandstraat t/m 21:00
Vr:   9:00  t/m 18:00
Za:   10:00  t/m 17:00