Kringloopwinkels, Fietsenstallingen & Fietsenwinkels

  

 

Rataplan Schagen,


heeft een een ware metamorfose ondergaan!!Wij hebben al heel veel gedaan waaronder nieuwe vloerbedekking op de begane grond en zijn enthousiast aan de slag voor een frisse, hippe styling!! U bent van harte welkom!!!

 

 

Meubels 'als nieuw' dankzij Noorderkwartier

 

Sinds kort rijdt er regelmatig een vrachtwagen van Rataplan met tweedehands meubels uit de winkel in Schagen naar de sociale werkvoorziening Noorderkwartier in die stad. Daar gaan medewerkers met hart en ziel aan de slag om de bruine, gedateerde stoelen, tafels en tafels op te pimpen.

 

Na te zijn geschuurd, geschilderd en in de was gezet keren ze terug in de kringloopzaak aan de Korte Fok. Soms is het ook nodig om eenvoudige reparaties uit te voeren. Stoelen worden indien nodig voorzien van nieuwe bekleding.

De sociale werkvoorziening zocht naar nieuwe klussen, Rataplan ziet de meerwaarde van de behandeling. Directeur Gert-Jan Dekker: ,,De meubels worden in hippe, moderne kleuren veel eigentijdser en dus beter te verkopen.''

Gemiddeld staan ze voor een bedrag in de winkel dat 30 tot 40 procent hoger ligt dat de oude verkoopprijs. ,,Alleszins redelijk als je kijkt naar het aantal uren dat er aan gewerkt wordt”, vindt hij.

 

Pallets

 

Als de proef slaagt zullen meer meubels tijdelijk verhuizen naar Noorderkwartier. Van de afgedankte pallets van Rataplan worden op bedrijventerrein Witte Paal door Noorderkwartier tussen de bedrijven door onder meer vogelhuisjes, decoratieve wandborden voor aan de muur en zelfs een houten hondenmand gemaakt.

 

Poststukken

 

Binnenkort wordt de samenwerking verder geïntensiveerd. Bij Noorderkwartier zal alle post van Rataplan voor archiefdoeleinden gescand worden. Medewerkers worden speciaal gescreend en werken ze in een voor derden afgesloten ruimte om de privacy van de poststukken te waarborgen.

Ooit begon Rataplan ruim dertig jaar geleden onder de vlag van Noorderkwartier. Ook werken al jaren medewerkers van de sociale werkvoorziening onder begeleiding voor het kringloopbedrijf.

 

 

Medewerkers van Noorderkwartier in de weer met de meubels: (vlnr) Johan van der Genugten, Gerrit Bos en Alma Bakker

 

 

 

 

 

 

   

  

 

 

 Uw spullen zijn welkom

Maak een ander blij met uw overbodige spullen en breng ze naar de Rataplan kringloopwinkel bij u in de buurt. Onze mensen helpen u graag met uitladen. Ophalen kan ook. Wij doen dit gratis en vakkundig.

Kijk hier in welke spullen we wel/niet geïnteresseerd zijn.

U kunt telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 088-8282782

Maakt u liever online een afspraak dat kan via deze link Ophaalafspraak

 

Adres & route

Kringloopwinkel Rataplan Schagen
De Korte Fok 4
1742 PE Schagen
 
winkel : 088 8282705
ophalen goederen:  tel  088 8282782
schagen@rataplan.nl

 

 

Openingstijden

Ma:  9.00  t/m 18.00
Di  :  9.00  t/m 18.00

Wo:  9.00  t/m 18.00
Do:   9.00  t/m 18.00
Vr:    9.00  t/m  21.00  Koopavond
Za:   10.00 t/m 17.00

Uitgelicht in Schagen